Support

Microsoft Defender for Endpoint op Smartphones

Wat is jouw gemiddelde schermtijd? In 2023 lag de gemiddelde schermtijd wereldwijd op 7 uur per dag. De gemiddelde Nederlander komt tot 5,5 uur per dag, waarvan bijna 2,5 uur op de mobiele telefoon.

We gebruiken onze smartphone vaak zowel prive als zakelijk en vertrouwen deze volledig. En hoe meer we op iets gaan vertrouwen, hoe aantrekkelijker het wordt voor cybercriminelen om ons daarop aan te vallen.

Hier is onze tip om je telefoon zo veilig mogelijk te houden!

Op je laptop hebben we SentinelOne draaien als antivirusoplossing. Voor telefoons is hier ook een applicatie voor: Defender for Endpoint. Deze app houd je smartphone in de gaten, dit gebeurd allemaal op de achtergrond, dus je zult er niet veel van merken. Dagelijks worden al je apps gescand op bedreigingen. Het kan zo zijn dat een fabrikant een update uitbrengt met een kwetsbaarheid, Defender for Endpoint zal je hiervan op de hoogte brengen en je adviseren zo snel mogelijk de app te updaten. Verder kijkt Defender for Endpoint ook naar de linkjes waar je op klikt. Microsoft Defender blokkeert automatisch onveilige websites op je telefoon.

 

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.